Clenix kemikaaliton siivousmenetelmä

Kemikaaliton siivous Clenix-menetelmällä

Koronapositiivisten asiointitiloissa Järvenpäässä testattiin kemikaalittoman siivouksen tehoa. Paikallisen, tuusulalaisen siivousliike Clenixin ja Keudan yhteistyö käynnistyi vuoden 2020 keväällä koronapandemian nostaessa vahvasti esiin siivous- ja puhdistusasioiden merkitystä. Kemikaaliton siivous on kasvattanut viime vuosina kiinnostusta. Erityisen tärkeää on nykyisin huomioida allergikot, sisäilmasairaudet sekä elintarviketeollisuuden pesuainejäämät. Kemikaaliton pesu ei jätä pesuainejäämiä tai tuoksuja mihinkään.

”Halusimme testata kemikaalittoman siivouksen mahdollisuuksia sekä toimivuutta erilaisissa, vaativissa työskentelyolosuhteissa. Yhtenä merkittävänä kriteerinä oli myös turvallisten työskentelyolosuhteiden mahdollistaminen työntekijöillemme kemikaalittomien pesuaineiden käyttöä laajentamalla. Saimmekin erinomaisia tuloksia kemikaalittoman testauksen tehokkuudesta ja toimivuudesta”, kertoo yrittäjä Eija Tamminen.

”Yhteistyössä kuvastuu paikallisuus, jossa erialojen ammattilaiset, kuten Clenix Oy sekä tilat tarjonnut Jatsi Oy ja Keuda, ovat toimineet tiiviissä yhteistyössä osaamisen sekä toiminnallisuuden kehittämiseen liittyen”, iloitsee asiakkuuspäällikkö Irja Ylönen.

Erityissiivouksien asiantuntijana toimi opettaja Sirpa Laiho, joka konsultoi niin alkukartoitusta kuin oikeita testaustilanteita. Testauksia kemikaalittoman siivouksen toimivuudesta toteutettiin Sirpa Laihon ja Clenixin yrittäjä Mikko Tammisen kanssa viime syksyn sekä alkuvuoden aikana. Testauspaikaksi valikoitui vaativa työskentely-ympäristö, Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus JUST. ”Testisiivoukset tehtiin Akuutissa, jossa on asioinut mm. koronapositiivisiksi testattuja potilaita”, kertoo Järvenpään ateria- ja siivouspalvelut Jatsi Oy:n vt. toimitusjohtaja Kirsi Liete.

”On ollut mielenkiintoista seurata uudentyyppistä puhtaanapidon projektia ja nähdä kemikaalittoman siivouksen testituloksia vaativissa olosuhteissa. On ollut hienoa, että olemme voineet tarjota testiympäristön, jossa on ehdottoman tärkeää saada siivoukselle puhdas lopputulos”, Liete jatkaa.

”Testauksia on tehty kolme kertaa ja niistä saadut tulokset ovat olleet erinomaiset, pinnat ovat puhdistuneet ilman vahvoja pesuaineita sekä klooreja käyttämällä hapetettua vettä ja mikrokuituliinoja”, kuvaa testauksen suorittanut Mikko Tamminen.

”Kemikaaliton siivous -projekti antoi meille opetukseen uusia vinkkejä ja ideoita, joita tuoda esiin puhtaanapidon koulutuksissa, kun koulutamme alalle uusia osaajia tutkintojen puitteissa ja päivitämme nykyisten ammattilaisten tietoja erilaisin lyhytkoulutuksin”, sanoo Sirpa Laiho.

Clenix Oy on kemikaalittoman siivous -projektin myötä hakeutunut mukaan Keski-Uudenmaan KasvuOpenin Kasvupolulle kehittääkseen ja kasvattaaksensa liiketoimintaansa kestävään sekä vastuulliseen suuntaan.

Lisätietoja:

Clenix Oy:
Eija Tamminen, 050 352 5081, eija.tamminen@clenix.fi
Mikko Tamminen 050 503 5200, mikko.tamminen@clenix.fi

Keuda:
Opettaja Sirpa Laiho, 040 174 4492, sirpa.laiho@keuda.fi
Asiakkuuspäällikkö Irja Ylönen, 050 415 1463, irja.ylonen@keuda.fi

Scroll to Top